Pastinaak-walnoot cake

Van een vriendin kreeg ik een tas vol met pastinaak.. Zo uit de volle grond, het is een echte wintergroente die je rond deze tijd kunt oogsten! Hij groeit het beste op koude grond, en dat zegt iets over het met de seizoenen mee-eten, zomers heeft je lichaam andere groente nodig dan in de winter! In de winter moet voeding verwarmend zijn omdat je dan je lichaamstemp. op peil moet houden, terwijl je zomers juist verkoelende groentes eet.
De pastinaak lijkt op de wortel en werd vroeger veel gegeten, het was de voorloper van de aardappel, met als voordeel dat je bloedsuikerspiegel niet piekt zoals deze dat bij de aardappel wel wat doet.( bloedsuikerschommelingen maken je moe na het eten)
De pastinaak smaakt wat zoetig en naar anijs, hij is supergezond doordat er veel vitaminen en mineralen inzitten.
Ook zitten er veel anti-oxidanten in die bescherming geven tegen vrije radicalen in je lichaam.

Het recept voor de pastinaak-walnootcake heb ik uit het blad ‘Landleven’ gehaald.
De zonnebloemolie kun je vervangen door olijfolie ( wel die voor bakken geschikt is )
De basterdsuiker heb ik vervangen door kokosbloesemsuiker en dan 100 Gripv. 150 Gr.
Het zelfrijzende bakmeel door glutenvrij meel of speltmeel.
Voor het kleurtje heb ik twee wortels erdoor geraspt.

Bij het glazuur heb ik ipv. De poedersuiker, agavesiroop gebruikt ( de helft vd aangegeven hoeveelheid poedersuiker)

Veel succes!

 

Geef een reactie