Erwtensoep

Het laatste weekend van november alweer…
En dat merk je want buiten is het grijs en guur.
Dus heerlijk het houtkacheltje aan en daar hoort natuurlijk op de zaterdag een pan ouderwetse erwtensoep bij zonder pakjes, zakjes, e-nummers en toevoegingen!

Hier het recept:

500 Gr spliterwten
2 preien
2 winterwortels
3 grote uien
2 zoete aardappels: evt gewone aardappels
Halve koolraap( niet perse nodig)
Paar blaadjes basilicum vers
2 laurierblaadjes gedroogd
2 liter water
3 of 4 bouillonblokjes ( bio, zonder gist)
Klein beetje keltisch zeezout

Optioneel:
1 of 2 runderrookworsten
1 of 2 schouderkarbonades

Zet water met bouillonblokjes op en voeg het zout toe.
Groente klein snijden en met de erwten bijvoegen.
Laurier en basilicum erbij en evt het vlees.
Alles aan de kook laten komen en zo’n 1,5 zachtjes door laten koken.
Het evt toegevoegde vlees eruit halen en klein snijden.
Met een stamper of staafmixer erdoor en het vlees erbij voegen. wat bieslook of andere verse tuinkruiden erover.

Eet smakelijk!

Geef een reactie