Over VoedJeWijzer

Als natuurvoedingsdeskundige, Cure4Life gewichtsconsulente, Vitalfeld- en APS-therapeut heb ik in mijn praktijk inmiddels vele cliënten mogen helpen. Deze cliënten lopen vaak met (veelal chronisch) onverklaarbare klachten, waarmee zij al bij verschillende behandelaars zijn geweest. Medicatie heeft niet het gewenste blijvende resultaat gehad… Logisch, want wij zijn gewend om overal een pilletje voor te nemen, terwijl de onderliggende oorzaak niet wordt aangepakt waardoor klachten steeds terug blijven komen of er zich een chronische ziekte ontwikkeld.

Veel cliënten tobben (soms al jaren) met bijvoorbeeld hun darmen, eczeem, hoofdpijn, migraine, rug- en nekklachten, Psoriasis, Burn-out, Fibromyalgie, ME/CVS, diabetes type 2 , auto-immuunziektes zoals reuma en MS of psychische klachten. Dit laatste wordt vaak afgedaan als “het zit tussen je oren”, terwijl het regelmatig vanuit de darmen is ontstaan. De nervus vagus is namelijk een zenuw die vanuit spijsvertering reageert op de hersenen.

Hormonale disbalans ligt hier vaak aan ten grondslag.

 

Gezondheid begint in je darmen!

Waarom ik dat zo zeker weet?

Als ervaringsdeskundige weet ik wat het is om vanaf de pubertijd altijd moe te zijn, veel migraine , slapeloze nachten, nek- en rugklachten, fybromyalgie te hebben en uiteindelijk van alle lichamelijke stress burn-out te zijn tot twee keer toe… Om wel te willen maar niet te kunnen… (Op wilskracht kun je overigens heel lang de schijn ophouden dat het goed met je gaat).

Van bloedonderzoek naar darmonderzoek, van huisarts naar reumatoloog, op vakantie gaan en ziek worden, van oververmoeidheid naar burn-out en altijd buikklachten… Heel wat pilletjes geslikt, maar niets was dé oplossing..

Tot ik na de zoveelste antibioticakuur voor weer een fikse keelontsteking er zo klaar mee was dat ik besloot de eerstvolgende ontsteking alleen maar uit te zieken in bed, al was het drie weken… En dat was de beste beslissing ooit. Mijn lichaam ging middels koorts zelf aan het werk en werd niet langer onderdrukt en opgepept voor korte tijd. Ik heb nooit meer een keelontsteking gehad…

Maar ja, de darmklachten waren nog niet verdwenen (die antibiotica had flink huisgehouden in mijn darmflora). Ik kocht een paar eenvoudige kookboeken die vrij waren van alle toevoegingen en ging snuffelen op internet. Een wereld ging voor me open…

Voeding? Ik had mijn lichaam wel gevuld maar niet gevoed.

Onze auto en ons huis werden beter onderhouden dan mijn eigen lichaam. Dit tot grote schaamte, want de Schepper heeft het zó wonderlijk mooi gemaakt… en ik had het verkwanseld.

Om het kort te houden: met weinig energie, een beroerd lijf en een wazig hoofd (herkent u het: die mist in uw hoofd?) besloot ik het roer volledig om te gooien.

Alle pakjes en zakjes de deur uit: ik ging koken zoals onze oma’s het vroeger deden: zonder geur-, kleur- en smaakstoffen, zo uit de tuin, onbespoten en met kruiden waar niet aan geknutseld is. Zo hoort voeding te zijn!

Niet de commercie het woord, maar onze gezondheid!

Waarom had geen dokter mij verteld dat voeding mij fitter zou kunnen maken en de migraine en fybromyalgie veel verbeterd zouden kunnen worden?

Om de simpele reden: zij studeren medicijnen en geen voedingsleer.

Daarom ben ik beslist niet tegen reguliere zorg, ik ben heel dankbaar dat het er is, maar wat zou het mooi zijn als we kunnen samen werken… Oplossingsgericht en geen symptoombestrijding!

Ik hoop dat ik u op weg mag en kan helpen naar een betere kwaliteit van leven, klachtenvrij, energiek en opgeruimd..

Samen gaan we kijken naar de klachten, het ontstaan ervan, en hoe we het kunnen oplossen, daarbij beseffend dat we een middel mogen zijn maar niet alles in eigen hand hebben..

 

Bodyscan & advies

Door middel van de unieke Bodyscan van Vitaveld uit Zwitserland kan ik zien waar bij u het evenwicht verstoord is, en door middel van behandeling kunnen we verstoringen aanpakken. Ook krijgt u een gedegen voedingsadvies en waar nodig suppletie.

Omdat lichaam en psyche samen werken kijk ik ook met u of er gebeurtenissen in uw leven zijn (of geweest) die ervoor zorgen dat er disbalansen zijn ontstaan, dit kan soms heel verhelderend zijn, vooral mensen met jarenlange klachten zijn er goed in geworden een masker op te zetten, zodat niemand kan zien wat ze nu écht voelen, dat geeft vaak dat men niet authentiek is en dat kost bergen energie..

Chonische zieken hebben vaak een enorme wilskracht!

Sommige chronische ziektes die vanuit auto-immuunziektes zijn helaas niet te verhelpen, wel kunnen we middels de APS behandeling ervoor zorgen dat er meer energie vrij wordt gemaakt, en men zich dus fitter gaat voelen. Er zijn hele mooie resultaten geboekt, bijvoorbeeld met MS-patiënten (kijk eens op de site van APS).

Voor veel mensen is afvallen een terugkerend iets, het één na het andere dieet wordt gevolgd maar nooit blijvend..

Daarom werk ik in mijn praktijk met het unieke concept van Cure4Life: je leefstijl op een gezonde wijze veranderen en daardoor vanzelf veel gewicht verliezen, als consulent mag ik daarin begeleiden, er wordt eerst bloedonderzoek gedaan, en aan de hand van de uitslag word er een persoonlijk op maat gemaakt dieet voor u ontwikkeld, welk past bij uw lichaam, ieder heeft nl. zijn of haar eigen stofwisseling, en wat bij de één werkt, werkt bij de ander niet..voor meer info kijk eens op de site van Cure4Life.