Glutenvrije speculaastaartjes

Wat was het genieten gisteren met een heerlijk zonnetje en zacht weer… Het ziet er vandaag heel anders uit!

Wat doe je op een dag als vandaag…als het buiten somber is en guur..
Ben heerlijk aan het bakken gegaan: glutenvrije speculaastaartjes. Ook al eet je niet glutenvrij dan zijn ze nog heerlijk, afnemers genoeg straks bij mij thuis…

Leuk recept uit het boek van Rieneke Dijkinga.
Tijdens de workshops gebruik ik o.a. ook recepten van haar.
(Het kookboek kun je ook tijdens de workshops kopen)

Hier het recept:
– 300 gram amandelmeel
– 1 eetlepel kokosmeel
– 4 theelepels speculaaskruiden
– 1 theelepel kardemom
– snufje gember of fijn gesneden verse gember (klein plakje)
– snufje kruidnagel
– snufje zeezout
– 3 eieren
– rasp van 1 biologische sinaasappel
– sap van bio sinaasappel of citroen
– 3 rijpe peren
– kokosbloesemsuiker naar behoefte toevoegen
– evt wat amandelschaafsel erop strooien

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng het door elkaar.

Daarna de rasp van de sinaasappel en het sap van de citroen erdoor met de drie eieren en even flink roeren.


Peren in kleine stukjes erdoor en op smaak brengen met kokosbloesemsuiker of honing.
Evt nog op smaak brengen met kruiden zoals kanaal/ speculaas.
Wat amandelschaafsel erop strooien en dan de oven in!

50 min in de oven op 140 graden ( hetelucht iets minder)

Eet smakelijk!

Geef een reactie