Quinoa met groente

Vandaag weer een heerlijk recept vol met gezonde groentes, vitamines en mineralen die ons lichaam nodig heeft om in balans te kunnen blijven, want balans houden daar draait het tenslotte om, om je lekker te kunnen voelen en de hele dag voldoende energie te hebben. Wanneer je lichaam teveel verkeerde of te weinig goede voedingsstoffen binnenkrijgt, krijgt je immuunsysteem het erg zwaar te verduren en ben je vatbaar voor allerlei ontstekingen maar ook voor depressies! ( Depressie betekend eigenlijk dat de energie weg is)
Stress kun je meestal niet tegenhouden in je leven maar je kunt er wel voor zorgen dat je lichaam die stress goed kan verwerken door gezond te eten, voldoende slaap en elke dag een half uur te bewegen, het liefst in de buitenlucht!

Hier het recept:
– ui,knoflook,wortels,shii-take champignons,bleekselderij, gedroogde tomaten,verse tomaatjes, prei fijn snijden.(de hoeveelheid bepaal jezelf)
Herbamare, zwarte peper en kurkuma erdoor. 20 minuten op 200 graden in de oven.
Ondertussen een pak quinoa en half pak zilvervliesrijst 8 min. koken en even droog laten worden.
De quinoa en rijst door de ovenschotel mengen en wat stukjes geitenkaas met honing erdoor roeren.( dit laatste kun je weglaten als je niet van geitenkaas houdt)

Serveren met een lekkere salade met zelfgemaakte dressing!

Eet smakelijk!