Ook in september geeft de groentetuin nog volop courgettes!!
Mocht je ook nog een courgette in huis hebben.. hier een makkelijk en echt lekker recept:
- middelgrote courgette
- 1 prei
- 1 rode paprika
- teentje knoflook, handjevol bieslook,beetje peterselie en 2 bosuitjes
- peper, keltisch zeezout, kurkuma en biologische groenteboillonpoeder vd natuurwinkel.
- Klein beetje speltmeel (1 grote kop)
- 1,5 liter water
Fruit de ui met knoflook in roomboter, peper en zout en kurkuma toevoegen.
Dan de meel erbij voegen, goed roeren en blussen met water, blijven roeren en steeds wat water erbij tot het gebonden is.
Courgette,prei en paprika klein snijden en bij in de pan erbij met het overige water.
15 min koken, daarna even afkoelen en met de staafmixer erdoor tot het mooi glad is.
Op smaak brengen met boillonpoeder en wat fijngesneden bieslook en peterselie erop strooien.
Eet smakelijk!
Tip: voeg wat gerookte zalm toe als je van vis houdt.. Heerlijk pittige smaak krijg je daardoor